• slide 1
false
10
10
fade
3
2

Geschiedenis

Op 13 juni 1979 werd de FAC per notariële akte opgericht. 

Hier was natuurlijk wel het een en ander aan voorafgegaan. Een aantal enthousiaste autocrossrijders rondom uit Friesland zag met lede ogen aan, dat de veiligheidseisen bij een aantal wedstrijden niet juist werden toegepast.

 

Het plan rijpte om dan maar als coureurs een vereniging op te richten met reglementen waarin de veiligheidseisen waren vastgelegd. De uiteindelijke aanleiding werd een wedstrijd in Makkum, waarbij geadverteerd werd met een circuit in de vorm van een achtbaan, waarbij de coureurs elkaar frontaal moesten passeren. Dit ging vele coureurs te ver en de oprichting van de Friese Autocross Club werd een feit. 

 

Het bijna 400m lange klei circuit van de FAC is sinds 1982 gelegen nabij het dorp Wolsum.

Het staat bekend als een veilig en snel circuit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAB

De FAC is aangesloten bij de NAB. De NAB is een landelijk overkoepelend orgaan dat zonder fratsen en franjes er wil staan voor de aangesloten clubs. Korte lijnen naar de clubs, geen dure directies en kantoren. Advies bij circuits, verzekeringen, licenties, contacten met de diverse overheden en natuurlijk toezicht op de veiligheidseisen. Dat zijn de punten waar de NAB sterk in is.
 

Bij de NAB zijn de volgende autocrossverenigingen aangesloten:

De FAC, de NAC, de MAB, de NNO de NOV en de ASE.

.

 

Volgende race

 Blauwhuis 7 april 2019

        

 

 

 

 

Startlijsten

Tickets

klik op onderstaande link

 

                   tickets

  • slide 1
false
10
10
fade
3
2